MENY
0 Varor
0 kr
Prata uterum med Oss!

031-776 99 35

0 Varor
0 kr
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Glasguide - Santex

 

Vi har olika typer av glas i våra Santex-produkter. Alla med olika egenskaper, men samtliga är planglas, s k floatglas. Härdat säkerhetsglas är standard i alla våra glasprodukter. Det är fem gånger starkare och säkrare än vanligt glas. Allt glas som vi använder är enligt Planglasföreningens normer (Planglas 2009).

Enkelglas (till Santex Elegance)

Vanligt 4 mm enkelglas har U-värde 5,8. Håller värmen under vår och sommar.

Energiglas/enkelglas (till Santex Elegance)

Energiglas 4 mm med bästa effektiva U-värde 3,9 (enligt Svensk Byggnorm) förlänger uterumssäsongen. Isoleringseffekten gör att rummet och glaset behåller värmen. Risken för imma och rimfrost minimeras.

 

Energiglas är enkelglas som försetts med ett tunt, genomskinligt skikt av tennoxid, som gör att värmestrålningen reflexeras och stannar kvar i rummet. Den största fördelen med energiglas är att risken för imma eller rimfrost minimeras, eftersom glasets temperatur är högre. Temperaturen i hela uterummet höjs och uterumsäsongen förlängs.

Isolerglas 4-8-4 mm (till Santex Elegance Plus)

Elegance Plus har tvåglasfönster med 8 mm spalt med argongas mellan glasen. U-värde 2,9. För bättre isolering finns även 2-glas fönster med argongasfylld spalt och energiglas U-värde 1,7.

 

 

Isolerglas 4-14-4 mm (till Santex Star)

Tvåglasfönster med 14 mm argongasfylld spalt mellan glasen. U-värde 2,7. För bättre isolering finns 2-glas fönster 4-14-4 mm med argongasfylld spalt och energiglas med U-värde 1,1.

Isolerglas för vinterträdgård

Santex med 14 mm spalt i kombination med ett profilsystem med brutna köldbryggor. Det är förutsättningen för att din vinterträdgård ska hålla värmen under den kalla årstiden.

Specialglas

Vid önskemål om olika glastyper utanför bassortimentet, kontakta oss på telefon 031 - 776 99 35 eller epost info@byggkompanietgbg.se för information och hjälp. Det kan till exempel vara aktivt glas, olika färgnyanser mm.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.